HOGENT Coachingscafé seizoen 2019-20

KASK School of Arts, Campus Bijloke - HOGENT Coachingscafé seizoen 2019-20

KASK School of Arts, Campus Bijloke
donderdag 23.1.2020
Van 19:30
donderdag 14.5.2020
To 21:00
KASK School of Arts, Campus Bijloke
BE GentLouis Pasteurlaan 29000
Toon op kaart
0 Deelnemers

Enkele donderdagavonden per academiejaar organiseren we een coachingscafé. Dit doen we al jarenlang met groot succes.
Met dit initiatief willen we een ontmoetingsplaats creëren voor coaches, supervisoren en teambegeleiders uit het werkveld en andere geïnteresseerden. De avonden bestaan uit een lezing over een bepaald thema rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld.
Deelnemen is laagdrempelig en budgetvriendelijk. Je kan per sessie een ticket kopen of opteren voor een combiticket dat je toegang biedt tot de 4 is er gelegenheid om andere professionals te ontmoeten in het KASK-café. Je bent welkom vanaf 19.15 u., de lezing start om 19.30 hier de flyer
PRIJS

12 euro  p.p.per coachingscafé
INFO


inhoudelijke vragen:
praktische vragen: celevents@hogent.be 


PROGRAMMA SEIZOEN 2019-20

Meer tonen

17.10.2019Parodoxaal coachen - Ivo Brughmans en Silvia Derom
23.01.2020Oplossingsgericht coachen - Chris Van Dam
12.03.2020Een proactieve aanpak van langdurige negatieve stress en burn-out op de werkvloer - Joan De Winne
14.05.2020Het overloop effect - Meredith Van Overloop


Coachingscafé 1
17.10.2019: Parodoxaal coachen - Ivo Brughmans en Silvia Derom
Als coach word je dagelijks geconfronteerd met tegenstrijdigheden en spanningsvelden. Mensen met schijnbaar onverzoenbare doelen, hartverscheurende dilemma’s, keuzestress, enz. Ook in de uitoefening van je vak heb je hier continu mee te maken: neutraal of betrokken? Sturen of Volgen? Meevoelen of Confronteren? …
Vaak voel je de noodzaak om een ‘eenduidige keuze’ te maken, want dat geeft duidelijkheid en houvast, maar is dat wel nodig en effectief? Paradoxaal coachen gaat er van uit dat je altijd beide kanten van de medaille nodig hebt om tot een duurzaam resultaat te komen. Het begint met het erkennen dat je een vat vol tegenstellingen bent en dat dat juist een kracht is.
Ivo Brughmans en Silvia Derom laten zien *** je de principes van paradoxaal coachen praktisch **** toepassen op jezelf en in je werk met coachees.
Coachingscafé 2
23.01.2020: Oplossingsgericht coachen - Chris Van Dam
Tijdens deze interactieve sessie krijg je de basis van het ‘Oplossingsgericht Coachen’ aangeboden. Een oplossingsgerichte coach richt zich op de veranderwens van zijn medewerkers, cliënten of het team. De krachten en de sterktes worden opnieuw zichtbaar gemaakt, in plaats van het uitvergroten van problemen en het graven naar de oorzaak hiervan. Er is nog heel wat vraag vanuit het werkveld om een introductie rond het oplossingsgerichte gedachtengoed aan een betaalbare prijs te kunnen volgen. Het café-concept biedt hiervoor de ideale gelegenheid. Heb je al heel wat ervaring, dan ben je ook van harte welkom. Een opfrissing is altijd zinvol. Daarnaast krijg je enkele oefeningen uit het werkboek ‘De oplossingsgerichte coach’ aangeboden. Dit nieuwe boek van Chris Van Dam is enkel te koop tijdens zijn workshops en lezingen.
Coachingscafé 3
12.03.2020: Een  proactieve aanpak van langdurige negatieve stress en burn-out op de werkvloer - Joan De Winne
Burn-out treft nooit één enkele medewerker. De langdurige afwezigheid van een medewerker met burn-out heeft altijd een impact op het team, de leidinggevenden, de organisatie en de directe omgeving. Aangezien een burn-out altijd werkgerelateerd is, dienen ook de werkgever en de leidinggevenden een deel van de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Met als motto ‘meer leiderschap, minder management’ zal Joan De Winne  tijdens een interactieve uiteenzetting zijn ideeën en bevindingen in een kader plaatsen dat leidinggevenden kan ondersteunen om met een proactieve aanpak deze moderne ‘ziekte’ te helpen voorkomen.
Coachingscafé 4
14.05.2020: Het overloop effect - Meredith Van Overloop
Uit onderzoek blijkt keer op keer dat een goede sfeer op het werk voor de meeste mensen belangrijker is dan een mooi salaris. Maar *** definieer je ‘een goede werksfeer’? En wat kun je doen aan ‘een slechte werksfeer’? Een aanhoudend slechte sfeer kan de ‘rioleringen’ van een organisatie doen verstoppen. Meredith Van Overloop laat je zien *** je die rioleringen **** ontstoppen. Ze onderzocht welke succesfactoren impact hebben op de werksfeer. Vanuit een jarenlange ervaring, research en honderden interviews distilleerde ze 7 hefbomen. Met gerichte trajecten helpen deze hefbomen je bij het bouwen van een vitale & bruisende bedrijfscultuur. En doen ze de sfeer kantelen naar betrokkenheid, motivatie en innovatie.


Ontdek meer rond het thema Coaching bij HOGENT
- Oplossingsgericht coachen
- Oplossingsgericht werken (groepscursus op maat van je organisatie)
- Oplossingsgericht begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking
- Coaching, supervisie en teambegeleiding (postgraduaat)
- Coaching, supervisie, intervisie (groepscursus op maat van je organisatie)
- Mantelzorgcoaches
HOGENT biedt ook cursussen op maat onder de noemer dienstverlening. Daarvan bestaat een vast aanbod, maar aanvragen voor nieuwe onderwerpen die je zelf aanbrengt zijn zeker bespreekbaar. 
Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal op maat kan, stuur dan een mailtje naar expertise@hogent.be 
Gezien we meerdere experts hebben die gespecialiseerd zijn in het thema coaching, is dat ook zeker een optie.

FAQ

Krijg ik een certificaat?
Je ontvangt een aanwezigheidsattest
Kan ik per overschrijving/ factuur betalen?
Betalen via overschrijving kan niet. De 3 betalingsmogelijkheden waaruit je in Eventbrite kan kiezen, zijn online bankieren via iDeal, bancontact of creditcard.
Mijn werkgever betaalt doorgaans alleen per overschrijving, wat kan ik doen?
Wij adviseren deelnemers zelf online te betalen en direct intern een kostennota bij hun werkgever in te dienen om die aankoopkosten terug te vorderen d.m.v. het aankoopbewijs/ticket dat ze automatisch in hun mailbox ontvangen.
Kan ik een factuur krijgen als bewijs voor de boekhouding?
HOGENT levert voor deze activiteit als onderwijsinstelling onderwijsdiensten die volgens art 44 van het btw-wetboek zijn vrijgesteld. Wij leveren jou een document af in de vorm van het e-ticket.Dit e-ticket is voldoende bewijs voor je boekhouding.
Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Betalend parkeren kan beperkt in de omliggende straten. Campus Bijloke is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij raden dan ook aan om daar gebruik van te maken om geen parkeerproblemen te ondervinden.   Kom je met meerdere collega’s of kennissen? Carpoolen is een goede keuze!
Meer info over onze bereikbaarheid vind je op :
-       
-       
Wat is het restitutiebeleid?
Restituties mogelijk via je Eventbrite account en tot 7 dagen voorafgaand aan het evenement. Servicekosten van max.4% + 0.99€ (afhankelijk van je ticket) worden afgehouden.
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2