CoderDojo Borsbeek - 20/10/2018

De Pastorie - CoderDojo Borsbeek - 20/10/2018

De Pastorie
zaterdag 20.10.2018
Van 10:00 To 13:00
De Pastorie
BEBorsbeekJozef Reusenslei 112150
Toon op kaart
0 Deelnemers

Over CoderDojo
CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktische informatie
Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.
Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Registreren & annuleren
Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.
We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via borsbeek@coderdojobelgium.be.

Trajecten
Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt,  start je best met Scratch. Bij CoderDojo Borsbeek helpen we jou om een online account te openen, zodat je ook thuis verder kan werken aan je projectjes. Elk kind leert programmeren met scratch op eigen tempo en wordt individueel begeleid. Creatieve kinderen mogen een persoonlijk projectje uitwerken, minder creatieve kinderen worden ideetjes aangereikt. We werken aan het logisch denken en het probleemoplossend vermogen van onze scratchers, in een niet-competitieve omgeving.

Meer tonen
Voor de kinderen en jongeren die al goed met scratch kunnen werken en die zin hebben om een stapje verder te gaan, bieden we Python aan. Hiervoor zal een editor voor het schrijven van Python-code op je computer geïnstalleerd worden. In het begin zal de basissyntax aangeleerd worden en zullen er oefeningen aangeboden worden. 
Voor de jongeren die de basissytax van Python en het werken met Python libraries onder de knie hebben, zal een samenwerkingsproject rond data mining (van het internet, uit de literatuur, ...) opgezet worden. Omdat deze data linguïstisch geïnterpreteerd zullen worden, is het op dit punt ook noodzakelijk om grammaticaal over een taal te kunnen nadenken. Hier zal de basis gelegd worden van de Artificiële Intelligentie. 
We streven er bij CoderDojo Borsbeek naar om alle kinderen en jongeren een fijne tijd te bezorgen. We laten niemand achter en helpen iedereen vooruit. Niet enkel de wiskundetalentjes en de programmeerbollebozen zijn bij ons welkom, maar zeker ook de creatievelingen die in scratch prachtige filmpjes kunnen regisseren of de talenknobbels die ons helpen om over taal na te denken!
Vragen
Contacteer ons via borsbeek@ snel!

Wij respecteren je privacy
CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.
We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2