The Scabs - 40 years

CCHA/cultuurcentrum Hasselt - The Scabs - 40 years

CCHA/cultuurcentrum Hasselt
vrijdag 3.5.2019
Van 20:00 To 22:00
CCHA/cultuurcentrum Hasselt
BelgiumHasseltKunstlaan 53500
Toon op kaart
35 Deelnemers
De Boemel. Als je niet van Scherpenheuvel of omstreken bent zegt het je waarschijnlijk niets. Maar daar speelden The Scabs veertig jaar geleden een eerste concert. De beste rockband van het land beleefde sindsdien veel succes en triomfen en doorstond bezettingswissels en tragische overlijdens.

Vlaanderens eigenste versie van The Clash en The Rolling Stones is intussen een hele poos terug van veel te lang weggeweest. De comeback startte in 2007 met de legendarische concerten in de Ancienne Belgique waar ze Royalty in exile integraal speelden. In 2015 - 20 jaar na Sunsets over wasteland - verscheen zelfs een nieuw album: Ways of a wild heart.

Originele leden Guy Swinnen, Franky Saenen en Willy - de Vlaamse Keith Richards - Willy staan nu aan de start van een tour die vier decennia The Scabs viert. Mét ook een reeks concerten in de theaters. Omdat Unplugged power off hen zo goed beviel, maar vooral omdat ze er zin in hebben.

Zin om alle hits, alle publieksfavorieten met overgave te brengen. Van debuuthit So called friends over Stay en Hard times tot Robbin’ the liquor store, She’s jivin’ en Turn it up. En het zal heus niet altijd akoestisch zijn, wel integendeel. De band heeft voor de gelegenheid ook enkele verrassingen in petto. Keep on rockin' in the free world!

Na Soulsister in 2017 en Clouseau in 2018, dé jubileumtournee van 2019: The Scabs, 40 years!
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2