H8000 ******** : 'Anger and Distortion' • De Kreun

Concertzaal De Kreun - H8000 ******** : 'Anger and Distortion' • De Kreun

Concertzaal De Kreun
zaterdag 17.11.2018
Van 17:30 To 23:59
Concertzaal De Kreun
BelgiumKortrijkConservatoriumplein8500
Toon op kaart
419 Deelnemers
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
FX7 RECORDS & WILDE WESTEN present:
H8000 ******** : 'Anger & Distortion'
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
H8000 'Anger and Distortion' docu screening (Jeroen Mylle)
+ exclusive live shows by :

SOLID
+
NATIONS ON FIRE
+
REGRESSION

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬


Meer tonen
Wanneer je over de Westvlaamse ********/punk scene spreekt, dan denk je onherroepelijk aan “H8000” (spreek uit : “hate thousand”) De avant-garde van desbetreffende scene die in het hart van West-Vlaanderen reeds een gevestigde waarde was, won destijds geografisch steeds meer terrein met zijn unieke, harde muzikale stijl. Vandaag de dag sluimert de invloed van destijds nog steeds door. Heel wat bands hebben namelijk hun roots in de Westvlaamse ******** en punkscene, denk maar aan het Kortrijkse Amenra bijvoorbeeld.

Eindelijk is er nu een uitgewerkte documentaire die getuigt van deze fantastische periode en die we op 17 november met trots kunnen voorstellen in concertzaal De Kreun.
De realisatie en productie van deze documentaire wordt gedragen door ‘H8000 pionier’ Hans Verbeke (Liar, Blindfold, Spirit Of Youth), die een samenwerking aanging met regisseur Jeroen Mylle (zie Amenra, Oathbreaker, TBHR). Jarenlange ervaring in de scene en een grote verzameling van exclusieve footage werden gebundeld in een fascinerende “Inside the scene” documentaire. Boeiende interviews en rauwe getuigenissen vormen het draagvlak van de docu, samengebracht met nooit eerder vertoonde live footage. We kunnen gerust stellen dat deze docu verder is durven gaan dan enkel een bundel live-sets daterend uit een verregaand tijdperk. Er werd resoluut gekozen om te overstijgen en om de spotlight ook op duistere hoeken te werpen en lang vergeten legendes op te rakelen. Deze docu gaat tot in de ‘core’ van de Belgische ********/punk scene.
Bloed, zweet, tranen en harde muziek! Deze 90 minuten durende documentaire brengt de rauwheid van ‘de H8000 belevenis’ krachtig en uitgebreid in beeld. Een beeld die het eigenzinnige en unieke karakter van een ondergewaardeerde muziekstijl blootlegt en West-Vlaanderen een enorme punch wist te geven.
“These images will take you back to those days, an ode to ********. “

De documentaire wordt vertoond om 18:00 en kan na afloop uiteraard verkregen worden op dvd. Voor deze speciale gelegenheid zal er ook een mooi aanbod aan unieke collector-merchandise zijn.

Als kers op de spreekwoordelijke ******** taart verschijnt op dit evenement, in samenwerking met het Belgische label FX7 records, ook de volledige discografie op vinyl van de befaamde H8000 band REGRESSION. Aaneensluitend op de screening van de docu zal REGRESSION, na bijna 20 jaar weg geweest, een exclusieve show spelen. NATIONS ON FIRE en SOLID zullen als loeiharde golden oldies deze performance aanvullen. Eénmalig, exclusief en niet te missen dus voor elke rechtgeaarde ******** en punkfan ! Wees er snel bij !

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Tickets :
9 euro member presale (wild card)
12 euro non-member presale (non wild card)
15 euro at the door
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
17H30 : DOORS
18H00 : SCREENING H8000 ******** ‘Anger and Distortion - The Documentary' (Jeroen Mylle & Hans Verbeke)
20H00 Solid + Nations on Fire + Regression LIVE (timing tba)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2